Afgelasting Alzheimer-café’s oktober,november,december / Alzheimer Café Oisterwijk-Moergestel

Beste gasten van het Alzheimer café Oisterwijk-Moergestel,

In september jl. hebben wij na lange tijd weer onze maandelijkse bijeenkomst van het Alzheimer Café op locatie kunnen houden. En wat was het fijn om u weer te zien en samen te kunnen delen wat de afgelopen maanden voor u hebben betekend. De verhalen waren emotioneel en we spraken de hoop uit dat er niet opnieuw beperkende maatregelen in de strijd tegen het corona virus nodig zouden zijn. Helaas, we moeten constateren dat het aantal corona besmettingen weer sterk toeneemt en onlangs zijn verscherpte maatregelen afgekondigd. Naar aanleiding daarvan is door het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant, besloten om de Alzheimer cafés in deze regio af te gelasten tot en met december 2020. Gezien de kwetsbaarheid van onze doelgroep wordt het niet verantwoord geacht om de cafés door te laten gaan. Dit betekent dat we in de maanden oktober, november en december géén fysieke bijeenkomst kunnen houden. De reeds aangekondigde avond op 20 oktober vervalt dus. Uiteraard zullen wij u op de hoogte brengen zodra er meer duidelijkheid is. Mocht u vragen hebben, informatie wensen of gewoon behoefte hebben aan een luisterend oor of een andere vorm van contact, dan zijn wij bereikbaar voor u :

AlzheimerTelefoon is bereikbaar via het gratis Telefoonnummer 0800 – 5088; 7 dagen per week van 9.00 tot 23.00 uur; Renske van der Aa – casemanager Dementie Oisterwijk en Goirle, Tel: 06 10732187 (aanwezig van maandag t/m vrijdag, wisselende tijden; Yvonne van den Meijdenberg – familiecoach / trainer, Expertisecentrum Familiezorg, Tel: 06 15431765 (aanwezig maandag, dinsdag en donderdagochtend). De coördinatoren en kroegbazen van de vier cafés blijven zoeken naar mogelijkheden om in contact te blijven met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Voor informatie verwijzen wij u naar onze website. Vanuit de groep vrijwilligers wensen wij u allen sterkte en gezondheid toe in deze lastige “anderhalve meter” tijd. Hopelijk zien we elkaar weer snel! Met hartelijke groet namens alle vrijwilligers, betrokken bij Alzheimer Café Oisterwijk-Moergestel Jeanne Verberk, coördinator Website: www.alzheimer-nederland.nl/regios/afdeling-midden-brabant Facebook: https://www.facebook.com/AlzheimerNederlandAfdelingMiddenBrabant LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/alzheimer-nederland-afdeling-midden-brabant/

Doelgroep

Mensen met dementie, familie, vrienden, hulp- en dienstverleners en overige belangstellenden

sjabloon Alzheimer ondertekening_5

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen het geen de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die mensen elkaar op zo’n avond geven is van zeer grote waarde; de bezoekers gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis. Onze medewerkers staan gedurende de avond voor iedereen klaar en mocht u vragen hebben stel ze gerust.

Organisator: Alzheimer Nederland Regio Midden-Brabant 
Jeanne Verberk
telefoon: (013) 5284571
e-mail: j.verberk@ziggo.nl